Christian`s tale

Lagt ut av

Christian ga meg lov til å dele hans tale med dere alle, so here it goes… 😉

Christian`s tale

Aller først vil jeg takke alle dere som ville dele dagen sammen med oss, og en spesiell takk til alle som har hjulpet oss med bryllupet, både i forkant og nå på selve dagen.

Bruden, hun valgte jeg selv – men svigerfamilien fikk jeg liksom med på kjøpet, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

Kjære Kristen og Ann Kristin, det har vært utrolig spennende å bli kjent med dere. Fra aller første stund har jeg følt meg velkommen. Dere to er noen fantastiske mennesker. Tusen takk for at dere har oppdratt Lise til å bli den hun er, uten dere ville hun ikke vært den herlige jenta hun er i dag. Jeg kan aldri få takket dere nok for det.

fedd092d856b6a54

Kjære mamma og pappa, mine søsken; Anja, Marita og Martin. Dere har vært en helt utrolig støtte for meg og nå også for Lise. Selv om det noen ganger har vært tøft, så har vi lært av det. Dere er sterke og har en utrolig stor omsorg og kjærlighet. Dere har også tatt i mot Lise på en helt enestående måte. Tusen takk.

36513d1eb762f343

Lise, den dagen jeg fridde til deg så hadde jeg et krav om at vi måtte være gift innen 1 år, og at vielsen måtte skje i kirka. 343 dager senere er vi jaggu gift.

September i fjor blir jeg aldri å glemme. Ringene var kjøpt og planlegginga var i gang. Jeg hadde allerede bestemt datoen, og plassen jeg skulle fri.

Etter at ringene kom så gikk det raskt, og det gjensto èn viktig ting. Jeg dro derfor til Vassbotnfjell men du var på jobbreise for å spise middag hos foreldrene dine en helt vanlig tirsdag, men ikke uten grunn. Jeg ville spørre foreldrene dine om lov til å gifte meg med dattera deres. Maten ble servert med latter fordi faren din hadde kjøpt fiskekaker formet som hjerter. Jeg fikk et ja fra dem (og en 16 siders dobbeltsidig hemmeligstemplet kontrakt).

Dagen for frieriet kom, og vi dro til Vassbotnfjell fordi jeg skulle være med på min første rypejakt. Når vi sto opp var ikke været på vår side, og du var i litt dårlig form og ville sove litt ekstra. Mens du lå og sov så tenkte jeg som en huleboer, at dersom du enda var i dårlig form når du våkna så kom jeg til å hive deg over ryggen og bære deg til fjells for dette var dagen jeg skulle fri og jeg ville gjøre det på jakt. Heldigvis kom du deg og vi dro av gårde. Hele turen opp så gikk jeg bak deg og prøvde å øve på det jeg skulle si, og du kikka stadig bak på meg og lurte på om det gikk bra med meg siden jeg var så stille. Helt uvitende om hvilke intensjoner jeg hadde.

Da det var på tide med lunsj så måtte vi spise under en fjellduk fordi det hølja kraftig ned. Du spurte meg om jeg var dårlig fordi du syntes jeg så veldig blek ut. Etter mye om og men fikk jeg mota meg opp og gikk ned på kne under fjellduken. Da jeg åpna esken med ringene og du skjønte hva som faktisk foregikk så sa du «åh herregud nei» før jeg fikk sagt noe som helst. Det tok ikke motet fra meg selv om jeg hadde glemt alle ordene jeg ville si, men jeg fikk spurt deg om du ville gifte deg med meg og du nikket og begynte å gråte. Jeg fortsatte å fortelle deg hvorfor jeg ville gifte meg med deg, og sa at jeg ikke godtok et nikk for et ja, og etter 3. gangen jeg spurte fikk jeg et klart og tydelig JA. Vi kan vel trygt si at det ikke ble mer jakt den dagen, og da vi kom ned fra fjellet sto det to spente foreldre og venta i spenning.

dsc00490

I ettertid har du fortalt meg at i dagene før dette så hadde du skjønt at det var noe annerledes med meg, jeg hadde vært rar og tankefull, og du hadde vært engstelig for at jeg skulle gjøre det slutt. Men så feil kunne du ta 😉

Vi gikk inn i det nye året med sykdom, du ble så syk og vi var inn og ut av sykehuset og legekontoret i månedsvis. Jeg har aldri vært så redd før i hele mitt liv som jeg var i denne perioden, jeg var så redd for deg. Du viste meg din mest sårbare side og jeg fikk vise deg min omsorg og støtte. Dette gjorde at vi kom enda nærmere hverandre og tilliten vi har fått til hverandre er enorm.

img_4869

Jeg kunne stått her hele dagen og fortalt om alle de fantastiske stundene vi har delt sammen, men det ville som sagt tatt hele dagen. Men du skal vite at du har gjort meg til verdens lykkeligste mann!

Lise, du er min beste venn og sjelevenn i livet. Du er følsom, du er sårbar, sterk, brennende engasjert, modig og rakrygget. Du har god humor og et varmt, stort hjerte. Du er like vakker på innsiden som du er på utsiden.

Fra første stund har jeg ikke vært i tvil om hva jeg ville med deg, at jeg skulle gifte meg med deg. Du har vist meg meninga med livet og det vi to har sammen er virkelig unikt. En kjærlighet som ikke kan beskrives med ord. Du har fått meg til å føle meg som et verdifullt menneske. Takk for at du gir meg den følelsen.

Jeg har aldri vært så tålmodig som jeg er med deg, jeg har aldri vært så svak og så sterk som jeg er sammen med deg. Jeg har aldri vært så fylt av kjærlighet som jeg er sammen med deg.

I dag er du ikke lengre bare min venn, min kjæreste og forlovede, i dag har du blitt kona mi og vi er så heldig at vi får lov av livet å leve sammen.

Lise, jeg elsker deg.
b03fa1f7f3bae40a

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s