Min tale i bryllupet

Lagt ut av

Jeg var mildt sagt nervøs for å holde tale, selv om det var i vårt eget bryllup. Jeg er for så vidt vant til å stå foran mennesker å snakke, men da kun om fag – ikke følelser. Samtidig var det veldig viktig for meg å få sagt noen ord til de menneskene som står meg aller nærmest, og spesielt til Christian.

Jeg visste at Christian hadde jobbet med sin tale lenge, og jeg hadde ikke helt funnet ledig tid til å sette meg ned for å skrive. Så kvelden før bryllupet satt jeg og svetta med nervene i høyspenn foran pc-skjermen alene og forsøkte å skape en tale utav stikkord og tanker.

Tro meg, jeg googlet «brudens tale» og rev meg i håret. Det var null inspirasjon å finne på nett, så dette måtte jeg gjøre helt selv. Vanligvis finner jeg det enkelt å få ord ned på papir, men man kan vel trygt si at jeg ikke var helt forberedt på presset jeg ville føle på kvelden før bryllupet… 😉

Vil gjerne dele talen min med dere, og med eventuelle kommende nervøse bruder som sitter kvelden før bryllupet sitt og river seg i håret slik jeg gjorde, og leter etter inspirasjon.

aca6cb87eb0e0bd0
Alle foto: Kirk Norbury

 Brudens tale

Først vil jeg få takke hver og en av dere for at dere feirer dagen sammen med oss. Jeg vil også gi en stor takk til alle dere som har stått på og hjulpet oss med både stort og smått – dere er alle gull verdt!

En spesiell takk vil jeg også gi til Odd Willy, som kom hele veien fra Harstad for å vie oss. Det kanskje mange ikke vet er at når jeg møtte Odd Willy gjennom pappa, så gikk jeg gjennom en vanskelig tid i livet, og han ble som en ekstrapappa som kom med gode råd og omsorg i en tid da jeg behøvde det som mest. At han er her nå, på mitt livs beste dag og i tillegg vier oss – betyr så utrolig mye for meg.

Jeg vil også takke min herlige svigerfamilie. Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått lov til å bli kjent med dere. Dere er en berikelse i livet mitt alle sammen, både store og små. Jeg gleder meg over hvert et minutt jeg har sammen med dere, og det er ingen tvil om hvor Christian har fått sine gode sider fra. Takk for at dere har tatt meg inn i familien på en så varm og god måte. Et eksempel på dette er da du, Rigmor og du, Bille kom på besøk for å se hvordan det gikk med meg da jeg ble syk i vinter. Jeg tror ikke dere skjønner hvor godt det var å få en bekymra mamma-og-pappa-klem da, når mine egne foreldre var så langt unna.

f6e5b7800ea11e82

Dere skal vite at jeg bærer navnet Berntzen med stolthet.

Så var det dere, mamma og pappa. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag uten dere. Livet har ikke bestandig vært like enkelt, men jeg har alltid hatt dere å støtte meg til. Når jeg var tenåring så var det min største skrekk å bli lik dere, men nå i voksen alder så er jeg veldig stolt over å være en god miks av dere begge. Jeg er takknemlig for at dere har tatt Christian så varmt inn i familien, og for at dere avslutter telefonsamtalene med «glad i dere» istedenfor «glad i deg». Dette er veldig godt å kjenne på.

d87c42f527334887Så var det deg Christian, min aller beste venn, min store kjærlighet. Endelig var dagen her. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne hen for å fortelle deg hvor mye du betyr for meg. Jeg har aldri møtt noen som deg før. Helt fra begynnelsen når vi begynte å treffes så var det noe helt spesielt mellom oss. Vi hadde en felles forståelse, en omsorg for hverandre og en kjærlighet som ikke liknet noe annet jeg har opplevd før. Vi snakket om det, du og jeg, og vi ble enige om at det føltes som «å komme hjem».

Jeg hadde jo tenkt at jeg skulle vente litt med å fortelle om oss til mamma og pappa, men dem gjennomskua meg raskt! Jeg var så oppetter-ørene forelska i deg at hadde det ikke vært for ørene så hadde smilet gått rundt.

Det gikk ikke mange ukene før jeg tenkte at denne mannen, han skal jeg gifte meg med. Jeg sa det ikke til deg da, og langt mindre visste jeg at du følte det samme. Jeg husker så godt øyeblikket da tanken gikk gjennom hodet mitt. Vi lå i teltet i Rago, vi hadde sikkert 930 myggstikk hver. Minst! Vi hadde gnagsår, gangsperr og lukta sikkert ikke akkurat blomster heller etter 3 dager på fjelltur. Jeg så på deg der du lå på siden av meg i teltet (og snorka), og tenkte at denne mannen kan jeg aldri gi slipp på.

536d79edf6e03193Du er det mest fantastiske mennesket jeg har møtt.

Jeg er så stolt over deg, over den flotte mannen du er. Det bor så utrolig mye godt i deg. Du har alltid en morsom kommentar på lur, du har alltid oversikt og du har alltid svar på alt jeg lurer på. Du er også utrolig reflektert og behandler alle rundt deg med respekt og omsorg. Jeg setter virkelig pris på hver en dag jeg er så heldig å få tilbringe sammen med deg.

Det er heller ingen tvil om at vi takler en uværsdag. Vi har allerede opplevd alvorlig sykdom og vi har totalrenovert et halvt hus sammen under stort tidspress. Disse opplevelsene har vist meg for et godt team vi er, og hvor gode vi er til å heie på hverandre og hjelpe hverandre opp når veien blir tung å gå.

685277da551e8e7cLivet består jo ikke bare av godværsdager der alt går rette veien, så det er betryggende å vite at forholdet også tåler en trøkk.

Det har selvfølgelig ikke bare vært utfordringer, for herrefred så gøy vi har det sammen! Du er like entusiastisk som meg for nye opplevelser og eventyr, og det er INGEN som har fått meg til å le så mye som du gjør! Jeg kaller deg ofte for «snakk-vart» fordi du skravler så mye og alltid har en lur kommentar om det meste. Som du sier selv, hodet ditt er ikke bare et hatte-stativ! 😉

Innimellom kommer du med enkelte kommentarer da, som jeg kanskje burde bli bekymra over. Som da vi skulle hoppe i fallskjerm og du sa » Jeg har bestemt meg for å gifte meg med deg, men jeg skal bare kaste deg ut av et fly først for å se om du overlever».

Til tross for den kommentaren så var det en annen kommentar som gjorde meg mer bekymra. Du husker kanskje da vi rydda igjennom de gamle tingene mine i garasjen og du fant min gamle blokkfløyte som jeg fikk utdelt i 1.klassen? Da sa du «den tar jeg, så dersom du noen gang kaster meg ut så skal jeg sette meg utfor vinduet og spille på den til du tar meg inn igjen».

Vel, nå skal jeg presisere at jeg aldri har tenkt å kaste deg ut, men siden du påstår at du har gjemt denne «trussel-fløyta» en plass der jeg ikke blir å finne den, så synes jeg kanskje det ville vært mer betryggende å vite at du hadde øvet litt, sånn bare for sikkerhetsskyld siden vi bor i et borettslag.

238c701c529f4b20
Så da fikk han et lærehefte fra 50-tallet «spill blokkfløyte»…

Jeg lover deg Christian, at med mindre du gjør noe særdeles dumt, så vil du aldri få bruk for den.

Fra spøk til alvor, et av mine største ønsker i verden er at du skulle kunnet sett deg selv igjennom mine øyne og sett hvor høyt jeg setter deg. Takk for at du holder ut med meg (spesielt de gangene da du vil at jeg skal konsentrere meg og jeg bare vimser), og for at du elsker meg for den jeg er. Du har vist meg at det er trygt å være sårbar, du har vist meg at jeg kan la meg selv stole på en mann og at jeg faktisk er verdt å elske.

Jeg kan ikke love deg at livet vårt sammen alltid kommer til å bli problemfritt, vi vil nok møte både små og store utfordringer. Men jeg lover deg at uansett hva som skjer så vil jeg være her for deg. Jeg vil støtte deg, lytte åpent til deg og være din aller beste venn og kjæreste.

Jeg gleder meg til alle hverdagene, til høytidene, til oppturene og nedturene sammen med deg. Jeg vet at vi har det som trengs for å få dette til å vare livet ut.

Odd Willy sa til oss at vi aldri måtte ta hverandre eller kjærligheten forgitt, og det lover jeg deg at jeg aldri vil gjøre. Du er det beste som har skjedd meg Christian, og jeg elsker deg mer en jeg noen gang vil få forklart med ord.

Jeg er stolt og føler meg så utrolig heldig at jeg får være kona di, og at jeg får stå ved din side livet ut.

c1e82e1a8de2487b

2 kommentarer

  1. Åh herreverden så tårene triller. Fantastisk godt å lese at du har det sååå godt i livet ditt og at du fant en mann som er deg verdig🥰🥰😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s