Årets jaktdings!

Lagt ut av

Jeg husker enda min første jaktdress, en mosegrønn posete sak. Den hadde et innerstoff som klistret seg til huden og var definitivt ikke så vanntett som reklamen påsto. Tung var den også, og jeg forbante den mang en gang. Min første hagle var heller ikke noe nymotens prydvåpen. En arvet sideligger som gjorde meg et par centimeter lengre i armene for hver time som gikk. Superkomfortable fjellsko med støtte her og godt grep der hadde jeg heller ikke, jeg hadde støvler. Gummistøvler. Grønne sådan. Grønne smådjevler som gnog i alle retninger.

Verden går videre, og heldigvis har det skjedd en hel del innen utviklingen av jaktutstyr også!

Jaktklærne er byttet ut og føttene er ikledd super-comfy fjellsko som støtter opp ankelen og gir meg godt grep. Hagla er også bytta ut til fordel for en som er lettere og smekrere.

Når jeg handler jaktutstyr, og det tipper jeg er gjengs for alle oss jegere; så står vekt og brukervennlighet i fokus. Jeg bruker gjerne noen ekstra kroner for å få kjøpt det aller beste, også gjemmer jeg kvitteringa når jeg kommer hjem.

Når jeg så skal fortelle mannen hvor mye dette nye innkjøpet kosta så er ofte svaret noe a`la «Denne kniven? ny nei? Nehehei, denne har jeg jo hatt leeenge» eller «jammen, den var jo på salg» mens jeg krysser fingrene bak ryggen og håper for guds skyld at nesa mi ikke vokser.

Det skal sies at jeg gjør dette med passelig god samvittighet da, siden jeg vet at alt han har i garasjen ikke er gratis det heller – og jeg tipper jeg får servert en aldri så liten hvit løgn innimellom jeg også.

I fjor satt jeg jaktradioen i fra meg oppå våpenskapet med en post- it lapp der det sto: KJØP NY etterfulgt av X antall utropstegn. I fjor irriterte jeg meg grønn over både rekkevidden og batterikapasiteten. Jeg har jo selvfølgelig ikke tenkt noe mer over den saken siden jeg satt ifra meg radioen i fjor når elgjakta var over…
… Men nå ville tilfeldighetene ha det slik at jeg skulle begynne å jobbe for Browning Norge, en av de største våpendistributørene i Norge. Og jammen hadde de ikke jaktradioer også. Så da fikk jeg dermed gleden av å teste ut den nye Lafayette Smart. En snedig liten sak som har mange nye funksjoner – og jeg? jeg er helt betatt!

Lafayette smart er en videreutvikling av den allerede velkjente storselgeren Micro 5, og jeg tror denne radioen definitivt kommer til å sette standarden for hvilke funksjoner vi vil ha i en jaktradio fremover.

 

IMG_7518
Gøyale nye funksjoner som blant annet privat samtale, rekkeviddetest, sms og søk radio.
IMG_7491
Lafayette smart er IP- 68 klassifisert, noe som vil si at den er 100 % vanntett….det måtte jeg selvfølgelig teste! Den fikk bade en stund i elva sammen med badeanda, og funka like godt etterpå. Da trenger jeg ikke å bekymre meg når jeg sitter på post i årets høststorm.

Personlig er jeg ikke noen stor fan av unødvendig snikksnakk på jaktradioen, og den evige «hører du meg» som man får inn i øret femogtjue ganger i løpet av en jaktdag kan virke litt forstyrrende. Da er det jo kjekt at den har både rekkeviddetest og sms.

 

IMG_7520
Med de nye digitale funksjonene kan du kjøre rekkeviddetest mellom radioene, og du kan til og med sende sms for å unngå unødvendig snikksnakk på radioen! Det ligger en del forhåndslagrete sms inne på radioen som f.eks «Drevet starter» eller «elg skutt- stopp jakt». Her kan man velge mellom å sende sms til bare èn på jaktlaget eller til alle. Du kan også lage dine egne forhåndlagrede meldinger. Skulle det oppstå en nødsituasjon kan du også sende ut en alarm til de andre på jaktlaget.
IMG_7475
Den er enkel i bruk, og trykker du på knappen på siden av radioen så får du opp bruksanvisningen.

Den fungerer mot andre jaktradioer, men om du skal ha fullt utbytte av alle funksjonene så må du overtale hele jaktlaget til å bytte.

… og skulle du mot formodning ikke like sånne nymotens funksjoner, kan du alltids slå den på basic og da fungerer den som en helt ordinær jaktradio.

 

Lafayette SMART jaktradiopakke – leveres komplett med koffert med batteri, 230v lader, skogsantenne og miniheadset:  

 • Vanntett, IP-68 klassifisert.
 • MIL-STD 810 F. Miltær standard
 • Robust med helstøpt metallhus.
 • Kompakt og lett, kun 230 gram.
 • Individanrop og alarm.
 • Svært lavt strømforbruk.
 • Scanning på jaktkanaler.
 • Tastelås.
 • 1- 3 Watt sendeeffekt.
 • Menyer og beskrivelser på norsk
 • Norske, svenske og danske jaktkanaler

… og prisen? 4490,- 🙂

 

Én kommentar

 1. Ha ha jag känner verkligen igen mig i början! Jag håller även med senare. Även om det blir lite dyrare än tänkt så kan man istället bruka dem länge. Man ska inte räkna jaktgrejor i pengar utan i tid man använder dem brukar en klok vän säga. Trevlig vecka! 💚

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s