Har du bygdedyret på skuldra?

Lagt ut av

Jeg vet ikke om du har sett den yoghurt reklamen med han tjukke fyren i lilla trikot som hvisker oppviglende ord i øret til de som er litt småsulten? Han er Bygdedyrets litt morsommere og langt mer uskyldige bror.

Yoghurt
Bygdedyrets litt mer uskyldige bror «Sulten»

Bygdedyret derimot, er av et helt annet kaliber. Han er den langt mer ondskapsfulle storebroren. Bygdedyret er en ekkel liten krabat som gjennomsyrer hjernene til uskyldige mennesker. Han klarer å få ellers normalt oppegående, snille mennesker til å snakke stygt om andre, uten tanke for hva som er sant eller ikke. Det er heller ikke et poeng i seg selv at det som sies er sant, det må bare være stygt – og helst så stygt som mulig synes Bygdedyret.

monster
Bygdedyret

Bygdedyret er viden kjent for å skape fem høns av en fjær og finnes det ingen fjær så er det heller ikke noe problem – Bygdedyret kan også lage høns av ingenting.

Et eksempel på denne fjærkreproduksjonen opplevde dama til ei venninne av meg senest for noen dager siden. Hun ble beskyldt for å ha skiftet side og ha en mann på si, av den enkle grunnen at hun spiste en burger sammen med en felles kompis av henne og dama på en lokal bensinstasjon en lørdags formiddag.

Bygdedyret klarte å gjøre en uskyldig burger om til så mange fjær at man kunne lagd en dunpute av det.

Det skal som du kanskje forstår, ikke så mye til for å vekke Bygdedyrets vrede, du behøver kun å gå ut av døra hjemme. Du trenger i grunn ikke gjøre noe som helst- det er ofte nok at du stikker nesa frem, for det som VIRKELIG terger Bygdedyret er om du bryter Janteloven!

Bygdedyret er som kjent Jantelovens argsinte vokter og han viser absolutt ingen nåde for lovbrytere. Dersom du er så uheldig å bryte Janteloven kan du bare forvente Bygdedyrets eder og galle.
Jeg har brutt mange punkt ved å stikke nesa frem, og jeg hører innimellom ting om meg selv der jeg lurer på om jeg lider av hukommelsestap.

Bygdedyret har nok pekt meg ut og har et brennende ønske om å tvinge meg til å føye meg inn i rekken av Jantelovens trofaste følgere.

Det kan faktisk Bygdedyret bare ta rennefart å glemme. Jeg digger mennesker som kjører sitt eget løp, mennesker som driter i Janteloven og lykkes i det dem gjør. En ting du definitivt kan banne på er at jeg vil strebe for å nå mine mål uansett hvilke midler Bygdedyret vil ønske å bruke mot meg. Det samme håper jeg du som leser dette, også vil gjøre i ditt liv!

Nå spøker jeg litt om Bygdedyrets tilstedeværelse, men jeg vil avslutte innlegget i en litt mer alvorlig tone. Jeg tenker at hver og en av oss burde spørre oss selv om vi har Bygdedyret sittende på skuldra. Vi burde spørre oss selv om det vi nettopp sa om noen andre, faktisk er sant?

drittsnakk
Tenk før du snakker!

Det man sier om andre kan såre mer enn vi tror, det kan utgjøre større skade og forårsake mye mer smerte hos den det snakkes om, enn det vi kanskje tenkte.

Jeg synes vi skal ha omsorg for andre mennesker, også dem vi ikke kjenner. Vi må vokte våre ord. Om vi ikke med handa på hjertet kan stå inne for det vi sier om noen, og er villig til å si det rett til dem – er det faktisk bedre å la være å si noe som helst.

Den enkle levereglen mamma lærte meg da jeg var ei lita jente synes jeg vi alle burde forsøke å følge: Kan du ikke si noe positivt om andre, så er det faktisk bedre å være stille!

 

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s