Swarovski Optik – verden tilhører dem som klarer å se det vakre

Lagt ut av

Swarovski Optik ble grunnlagt av Wilhelm Swarovski i 1949. Wilhelm var selv en ivrig jeger og jaktet mye i de Østeriske alpene og var avhengig av meget god optikk.

Swarovski Optik produseres i Absam, Tyrol i Østerrike og det er her jeg er nå.

Etter en dag med produktopplæring, testing på skytebanen og fabrikkomvisning sitter jeg igjen med et enormt sterkt inntrykk av hva Swarovski Optik står for.

Dette er en bedrift som tenker innovasjon, kvalitet og presisjon ned til den minste detalj! Faktisk såpas at de garanterer presisjonen ned til en 3000 dels av en millimeter. Den som har noe å utsette på prisen på en Swarovski håndkikkert eller riflekikkert – burde virkelig vært her og sett hvor mange ledd og hvor mye presisjon og perfeksjon som kreves av hvert av de leddene, da hadde ingen mukket på prisen.

Alle jegere vet jo at Swarovski optik står for kvalitet og presisjon, men en av de tingene  som faktisk overrasket meg mest var hvor godt de tar vare på sine ansatte.

De har et opplæringsprogram for ungdom både på mekanisk og optisk program, der de er garantert jobb etterpå. Vi var innom og besøkte dem, og de mente dette var en kjempemulighet for dem. I tillegg ønsker de å beholde ansatte i jobben så lenge som mulig og har gjort ulike tiltak for å gjøre dette. En av de tingene er at de opprettet en barnehage for barna til de ansatte.

I norge er det jo vanlig med barnehager, men her i Østerrike er det ikke fullt så vanlig.

Swarovski optik er representert globalt i 89 land og selges i 47 land, faktisk eksporterer dem 91% av det som produseres. Optisk kvalitet, presisjon og innovasjon er hovedfokuset.

Jeg er herved imponert, og kanskje litt målløs. I tillegg ligger fabrikken i et helt nydelig landskap med utsikt til ruvende bratte fjell. Imorgen tar vi turen opp i fjellene for å kikke etter gems, en geit som lever her 🙂 denne gangen kun med håndkikkert da…så den får forsette å leve enn så lenge 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s