Jeg er selverklært sosialt død

Lagt ut av

På sosiale media ser det ut som om man lever i sus og dus – det er hverdagskos i fleng og man får stadig blomster fra mannen, venninna eller naboen. Det er vinglass – spennende ferier og nye eventyr.

På mine egne kontoer ser jeg kanskje ut som Rambo, eller i alle fall en light-utgave, en litt mer feminin og blondere versjon. Kanskje ikke fullt så mye muskler heller – om jeg ser meg selv i speilet og innser fakta. Sannheten er i alle fall langt fra Rambo i skrivende øyeblikk.

Bak fasaden her i huset sitter det en blek, febervarm og lite fattet student som tar siste semesteret av en bachelorutdanning på universitetet. En eksamen i samfunnsvitenskapelig metode nærmer seg med stormskritt. Dommedagsfølelsen er til å ta og føle på.

Jeg ser at ”alle” andre er på jakt, de fisker på isen, kjører snøscooter og det florerer en generelt høy kosefaktor på sosiale medier – og vet du? Jeg dør litt inni meg av misunnelse.

Eksamener er og blir et sosialt selvmord, spesielt når man er så aktiv med andre ting ellers i løpet av året som jeg er. Skippertaksmetoden er den eneste jeg kan når det gjelder eksamensforberedelser.

Jeg lever i sus og dus frem til eksamensdatoen står foran meg som en galge og jeg kjenner repet snøre seg om halsen – først da får jeg fingeren ut og finner frem pensumbøkene som enda ligger så fint med prislappen på i posen fra Ark.

img_20161113_173441.jpg
Smilet sitter løst når eksamensdatoer enda er et relativt fjernt fremtidsproblem. Bilde av Jo Stenersen (@stenersenoutdoors)

Det er i skrivende stund 19 dager til dommedag og 5 av de dagene skal jeg ut på atter en spennende reise – så det er vel best å jobbe på så hardt jeg bare kan (til tross for feber)!

Godt at jeg er innmari god på skippertak for inntil eksamen er over – erklærer jeg meg for sosialt død og tar på meg min vel fortjente straff med daglige 12 timers økter med nesa i pensum. Jeg kan jo tross alt ikke takke andre enn meg selv 😉

img_20170204_143156_094.jpg
Mitt «spennende» liv akkurat nå. En nokså velfortjent straff etter glade dager uten en tanke for kommende eksamener. 
airbrush_20170122225348.jpg
Frøken «sus og dus» uten bekymringer – før eksamensgalgen snører grepet om halsen. 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s