Wilderness hunt i Skottland dag 1

Lagt ut av

Èn ting er helt sikkert- når 7 mennesker skal tilbringe 4 dager på jakt i villmarka, så krever det god logistikk! Det er mye som skal pakkes og huskes på. Glemmer man noe, så får man bare klare seg uten.

Byron, Darryl og jeg startet den første dagen med å gå igjennom utstyr og sjekklister. Mye måtte finnes frem og pakkes i Byron`s Land Rover Defender. Når bilen endelig var pakket og klar, bar ferden mot Cabrach and Glenfiddich estate for å møte deres headgamekeeper John Mackenzie og gamekeeper Sam Osborn ved et lagerhus. Sam skulle guide oss ut i villmarka til der vi skulle sette opp camp.

20170118_195536.jpg
Den opprinnelige veien vi skulle kjøre til campen via, var blitt stengt på grunn av snø og påfølgende smelting – vi tok derfor en lengre omvei.
img_1119.jpg
Etter en 40 minutters humpete tur i Defendern kom vi frem til plassen vi skulle sette opp camp og brukte resten av dagslyset til å rigge klar campen før vi dro tilbake til lagerhuset.

Vi hadde ikke kjøpt inn kjøtt siden litt av ideen bak opplegget var å spise det vi skjøt, så jeg fikk skutt en hare på tur tilbake til lagerhuset. En hare var vi enige om at ble litt i minste laget for å mette syv mann, så jeg ble jeg med ut sammen med headgamekeeper John MacKenzie på «lampejakt» for å finne villkaniner til kveldens gryte, mens Darryl kjørte inn til Aberdeen for å hente Eirik og Johan som kom med fly fra Sverige og Cathrine som kom med fly fra Norge.

Lampejakt var en morsom opplevelse for en enkel nordmann som er vant med Norske regler for jakt.

For de som ikke har vært med på det før, så kan man enkelt forklare jaktformen med at man kjører rundt som en villmann, med en lyskaster på taket som man bruker for å søke over jorder, i skogholt og grøfter etter dyr med. John kjørte bil og lyskaster mens jeg satt i passasjersetet med rifla ut av vinduet klar til å skyte. Oppdraget var at vi skulle skyte minimum 3 villkaniner som vi skulle lage gryte av på kvelden når vi kom tilbake til campen.

Det første som datt var en revetispe med løpetid, noe de skyter mye av for å verne rypa. Reven gikk selvfølgelig ikke i gryta, men ble i stedet et godluktende åte for hannrever. Deretter ble det 5 villkaniner, kun skudd mot hodet for å spare kjøttet.

20170118_201907.jpg
Fikk skutt en villkanin med John`s Tikka t3 med natt-kikkertsikte

 

20170118_202846.jpg
Klargjøring for jakt med lampe i Cabrach and Glenfiddich estate`s lagerhus

 

img_20170123_134855_598.jpg
Middagen sikret!

 

img_1163.jpg
Flåing av villkanin
20170119_012609.jpg
Mye godt kjøtt til kveldens gryte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s