Hjortejakt i Sunnmørsalpene

Lagt ut av

Det har vært mye spekulasjoner og jeg har fått mange spørsmål om hva jeg egentlig har bedrevet tiden med de siste ukene. Jeg vil forsøke å oppklare det i kveld.

I sytten dager var jeg en del av et av de største prosjektene innenfor jakt i Skandinavia. Med på prosjektet var vi jegere fra flere nasjoner, både Norge, Skottland og USA.

Vi har hatt med oss Pace Brothers, som er et filmteam fra Skottland og den dyktige naturfotografen Jo Stenersen.

20160915_172444.jpg
Byron Pace i arbeid. Foto av meg

Pace Brothers har filmet 2 filmer, den ene filmen medvirker jeg i, sammen med de andre jegerne som var med på prosjektet.

Den andre er en kortfilm som vil bli vist på en filmfestival i Las Vegas. Denne filmen kan jeg ikke si så mye om før den skal vises på festivalen, men det som kan sies er de ønsker med denne filmen å få folk til å tenke over deres egne liv og den delen inni oss alle som ønsker å leve i pakt med naturen, utforske livet og overleve i et samfunn som drar oss mer og mer bort i fra naturen.

4.jpg
Darryl Pace filmer. Foto av Byron Pace http://www.paceproductionuk.com

Den filmen jeg og de andre jegerne medvirker i, handler om hele prosjektet i sin helhet, med en litt bak-scenen følelse. Den vil ha hovedfokus på hjortejakt og spektakulære naturopplevelser. Pace Brothers ønsker å vise menneskets dragning og nærhet til naturen gjennom filmene sine. De ønsker også å få folk til å tenke over hvor maten kommer fra og hvilket forhold hver enkelt har til naturen. De er meget dyktige i det dem gjør, og filmene vil nok være verdt å se uansett om du er jeger eller ikke.

Vi hadde også en meget talentfull naturfotograf på laget, Jo Stenersen. Han tok bilder av oss for flere store aktører innen jakt og friluftsliv.

img_20160925_095535.jpg
Jo Stenersen. Foto tatt av meg http://www.stenersenfoto.com /Interfoto

Selve prosjektet startet med atAnders Mortensen fra Vorn Equipment , Pace Brothers, Jo Stenersen og jeg kjørte fra Oslo til Ålesund med flere spennende stopp på turen.

wp-1475167990984.jpg
Fra venstre: Jo Stenersen, Byron Pace, meg og Darryl Pace. Foto tatt av Anders Mortensen http://www.vornequipment.com
img_20161003_235402.jpg
Fotoshoot i Jutulhugget. Foto av Jo Stenersen http://www.stenersenfoto.com /Interfoto

Blant annet stoppet vi ved Otersteinen, Jutulhogget, Strynefjellet og i Lom for fotoshoot og filming. Vi stoppet også i Rendalen der vi fikk servert nydelig mat av Mistra Hotell i Åkrestrømmen ved Rosemaries Kilde.

fb_img_1475840919817.jpg
Lunsj servert av Mistra Hotell. Foto av Jo Stenersen http://www.stenersenfoto.com

Vi fikk også en dag på vakre Dovrefjell sammen med Roger Brendhagen som jeg skrev om tidligere på fotosafari, der vi fikk se og fotografere Moskus.

Da vi ankom Ålesund og møtte de andre jegerne, dro vi ut med båten til Actin for å fiske. For meg var ikke den turen særlig behagelig, da jeg ble så sjø-syk at jeg hadde rene skjære nær-døden-opplevelsen. Til tross for at jeg og to av de andre var grønne i ansiktet, så hadde mange av de andre en flott opplevelse på båten og fikk flere store torsk på kroken.

Heldigvis foregikk resten av turen til land i stedet for på vann og turen bar inn i Hjørundfjorden til Strandabø for å jakte hjort i et helt spektakulært vakkert og ekstremt krevende terreng.

20160916_134007.jpg
En av postene jeg hadde, en utsikt man bare må nyte.

I Hjørundfjorden er fjellene brattere enn man kan forestille seg så man må klatre mer enn man går, men vakrere natur skal man få lete lenge etter. Jeg har alltid ment at Nord Norge har den flotteste naturen, men Hjørundfjorden bød på noe enda vakrere.

2.jpg
Ekstremt bratt terreng som krevde mye klatring. Foto av http://www.paceproductionsuk.com
img_7905.jpg
Vakre Hjørundfjorden. Foto tatt av meg

En del av oss tok også turen opp til storslagne Molladalen for å filme og fotografere. Dessverre kunne vi ikke jakte i Molladalen, noe som var litt synd da hele fjellsiden var full av fjellryper.

Men til tross for at vi ikke kunne jakte i Molladalen så ga det storslagne terrenget og de Ringenes Herre- liknende fjellene en følelse av at turen opp dit var verdt alt strevet med å komme seg opp de bratte fjellsidene.

lrm_export_20161001_230232.jpg
Vakker utsikt i Molladalen Foto av: Jo Stenersen http://www.stenersenfoto.com

Den siste uka av prosjektet tilbragte vi med det historiske hotellet Union i Øye som base. Med hjelp av de fantastiske ansatte ved hotellet og et lokalt jaktlag fikk vi flere dager med hjortejakt i vakre Øye. Vi fikk også muligheten til å kjøre ribb med 62nord og skulle opp i helikopteret til samme firma, men dessverre var vinden for sterk så helikopteret kunne ikke fly.

img_20160925_151021.jpg
Hotell Union i Øye
20160926_085531.png
Foto av: http://www.paceproductionsuk.com

Det har vært en stor opplevelse å få ta del i dette prosjektet, jeg har møtt så mange hjertevarme og fantastiske mennesker og fått natur og jakt opplevelser uten sidestykke, så nå blir det spennende å se bilder og film som kommer.

img_20160926_205520.jpg
Tre nasjoner samlet i ett jaktlag. Fantastiske mennesker å jakte sammen med. Foto av Jo Stenersen http://www.stenersenfoto.com

Selv om den praktiske delen av dette eventyret er over nå, så er det planer om enda flere spennende prosjekter i løpet av 2017. Nå venter fine dager med elgjakt og rypejakt, men også (desverre) en del eksamener på denne jenta dem siste månedene av 2016 😉

 

 

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s