Bær børsa di selv

Lagt ut av

Jeg ser det overalt, jenter som spiller på sex for å komme seg opp og frem i livet. Rosabloggere, på tvskjermen, og tro det eller ei- til og med for å bli kjent som jeger. Jeg ser det spesielt på instagram. Jeg må si at jeg synes det er trist at
unge jenter tror at de må nedverdige seg selv for å få positiv respons og følgere.

For hva i all verden har egentlig sex med jakt å gjøre? Når ble det normalt å stille fullt sminket med trutmunn på et bilde med et skutt vilt? Når ble det normalt å stille opp nesten uten en tråd med et dødt dyr? Her må jeg ha sovnet av i timen, for dette

er ikke normalt i mine øyne.
Hvorfor i all verden må jenter spille på utseendet for å lykkes som jeger? Det er jo ikke det jakt handler om?

Før dere arresterer meg; Ja jeg sminker meg til daglig, ja jeg har til og med kjoler og høyhælte sko som jeg bruker ved passende anledninger. Jeg bruker ikke cammo-klær på stranden, men bikini som alle andre – om det er varmt nok.

Men på jakt, der passer det ikke å dalle seg nevneverdig til. Er jeg 10 timer på jakt i fjellheimen så funker det bare ikke.
Når jeg svetter, blir skitten og har alle årstidene på en dag piskende i trynet – så ser jeg alt annet enn tiltalende ut om jeg skulle være så tankeløs at jeg hadde masse sparkel i ansiktet. Jeg ville sett ut som et medlem av bandet Kiss og sannsynligvis skremt
fanden av flatmark om fanden skulle vært så uheldig å skulle sett meg.
På toppen av det hele så hender det til og med at jeg både får sand eller jord i ansiktet, eller blod fra et skutt vilt, uten at det setter en demper for gleden jeg får av å være på jakt.

En annen ting, jeg lover dere at det er faktisk ikke den slettetang eller hårspray i verden som får håret mitt til å se temt ut etter disse nevnte timene med allslags vær.

Slik skal det være, i mine øyne.
Jeg er likeverdig med de mannlige jegerne, og jeg trenger ikke å dalle meg opp for å være det.
Jeg forventer at både jeg og andre kvinnelige jegere skal få gjøre det vi elsker, uten at vi skal måtte ha med både sminke og lommespeil i jaktsekken.

I fjor kjøpte jeg en film om bjørnejakt, da dette er noe som jeg ønsker å få prøve en gang.
Jeg satt meg godt til rette i sofaen og var spent på å se skikkelig bjørnejakt.
I stedet ble jeg sittende igjen med en uggen følelse i magen.
Skuffelsen over filmen var i alle fall mildt sagt stor.
Hoveddelen av filmen var for så vidt helt ok, men det var spesielt en sekvens av filmen som jeg reagerte på.

Det jeg fikk se var ei ung jente som spratt bak et kobbel med hunder og to mannlige jegere, hun hadde på seg en stram tights og bar ikke våpenet sitt selv.
Da hundene hadde fått skremt bjørnen opp i ett tre, der den satt uten noen plass å rømme til, fikk ungjenta utlevert våpenet og hjelp til å sikte rett på bjørnen.
Alt hun hadde å gjøre var å trekke i avtrekkeren og vips hadde hun skutt en bjørn.

Hva i all verden slags jakt er det? Jeg ble sittende med en følelse av at denne sekvensen av filmen handlet mer om at det var ei ung og søt jente med, enn selve jakta og jeg undret meg om enkelte mannlige jegere bruker jenter for å fremme seg selv. Jakt
var det i alle fall ikke etter min mening.

Jeg er ikke ute etter å rette pekefinger, eller henge ut noen som helst, men jeg har en oppfordring til dere jenter; Vær dere selv, drit i å bry dere om hva mannfolka synes om hvordan dere ser ut (det er faktisk revnende likegyldig og dere ser garantert
fantastisk ut uansett!), kos dere på jakt og nyt at vi bor i et land der vi faktisk kan leve ut våre drømmer på lik linje med mannfolka.

Og sist men absolutt ikke minst; bær børsa di selv!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s